Home Anunturi gratuite Catalog firme Director web Revista Presei  

pestele lin se curata de solzi

 pestele lin se curata de solzi 42 retete culinare


Saramura de crap romanesc

Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe gratar. Cand e gata, se pune intr-un vas si se acopera cu un stergar sau un capac. Se pun apoi pe gratar rosiile si gogosarul. Separat, se pregateste sosul, dupa cum urmeaza: Intr-o oala se fierb 2,5 l apa. Cand apa incepe sa cloc


Racitura de peste

Pestii de 1,5 kg vin curatati si taiati in portii. Se spala bine si se lasa cu putina sare groasa ca singele sa iasa din ei. Pestele de 2 kg se curata si el de mate, se taie capul si coada iar carnea pestelui se da prin masina de tocat de doua ori ca oasele mici sa nu se simta. Impreuna cu carnea pestelui se macina si 3 oua tari, 2 cepe crude si pu


Saramura de peste cu maioneza de usturoi

Pestele se eviscereaza si se decapiteaza. Se curata de solzi, aripioare inotatoare si oasele mari, apoi se taie in jumatate pe lungime sau in felii transversale groase de 3-4 cm si se presara cu sare grunjoasa. Se frige pestele pe gratarul incins impreuna cu rosiile si ardeii, intorcandu-le pe toate partile. Intre timp, se curata usturoiul si se pi


Peste la cuptor cu cartofi nature

se spala pestele, se portioneaza sau se poate lasa intreg. Se taie ceapa solzisori, rosiile, ardeiul si se pun intr-o tava, cu o lingura de ulei si un pahar cu apa. Se condimenteaza si se da la cuptor cca. 20 de min. cam cat scade apa. Apoi se pune pestele, se condimenteaza si se da la cupor inca 30 min.
Cartofii se curata de coaja, se taie si


Sardine in saor - mancare venetiana

Sardinele curatate de solzi si de interioare, se spala si usuca cu hartie absorbanta.
Intr-o cescuta puneti la inmuiat stafidele, spalate cu apa calda, cu vinul alb.
Intr-o tigaie puneti uleiul de masline si frigeti ceapa taiata solzisori pina cind devine transparenta. Adaugati otetul, boabele de piper si cuisoarele si lasati citeva minut


Pastrav la cuptor

Se curata pestele de solzi si de intestine se spala bine si se presara sare si mirodenii pentru peste. Se aseaza in folie de aluminiu cu putin mujdei de suturoi, zeama de lamaie si ulei de masline se inchide folia de aluminiu si se da la cuptor. Se serveste de prrinta cu cartofi natur.


Saramura de peste

pestele se curata de solzi si se spalafoarte bine, se pune la fript pe gratarul incins. dupa ce sa fript bine se ia de pe gratar intr-o craticioarea si se acopera cu un capac. se spala rosiile, ardeiul, ardeiul iute,ceapa( se taie pe jumate) si se coc pe grata. intr-o oala se pune apa(depinde de cantitatea de peste) si se pune la fiert. rosiile se


Pastrav la tava cu legume

Se curata pestele de solzi si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, concentrat, condimente pentru peste.
Intr-o tava lunga se pun pestii pe un pat de frunze. In interiorul pestilor introduceti bucati de ceapa, morcov, telina. Inveliti pestii cu felii de rosii si dovlecel. Adaugati in tava restul legumelor t


Platica cu sos de rosii decojite si ceapa


Se curata pestele de solzi si de intestine, se spala si se pune la zvantat pe hartie.

Cand s-a scurs de apa, se sareaza si pipereaza si se da prin faina amestecata cu malai, apoi se prajeste sau se coace la cuptor.

In uleiul ramas de la prajit, se pune ceapa verde si ceapa alba (taiata julien) si se lasa pana se inmoaie.<


Bors de peste cu praz

Cel mai gustos bors de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban). Ciorba se poate gati, de asemenea, din salau sau cu diferiti pesti marunti, cu exceptia carasului si linului. Pentru ca ciorba de peste sa aiba consistenta gelatinoasa necesara, se fierb intii pestii marunti (ghigorti si biban), necuratati de solzi, dar f


< 1 [2] [3] [4] ... [5] >

Anunturi gratuite | Director firme | Director web | Revista presei | Retete Culinare | Maxime si Citate Celebre | Horoscop
Copyright © 2005-2014 BizCar.ro - Toate drepturile sunt rezervate
Creat si intretinut de Mican Daniel