Home Anunturi gratuite Catalog firme Director web Revista Presei  

peste lin oase

 peste lin oase 496 retete culinare


Racituri (piftie)

Labutele si ciolanul le-am parlit la aragaz dupa care le-am curatat f. bine apoi le-am lasat in apa cu sare vreo 2 ore, ca sa iasa sangele din carnita si sa obtinem un preparat limpede. Punem carnea la fiert intro oala mare la foc potrivit. Intotdeauna apa sa treaca peste carne cu vreo 3 degete. Cand incepe sa fiarba, pazim oala si spumam. Dupa ce


Musaca cu carne si paste fainoase

Punem pastele fainoase la fiert intr-o oala cu apa calda si sare le lasam sa fiarba 10 minute.Dupa ce sunt fierte le clatim cu apa rece si le punem in strecuratoare la scurs.
Curatam ceapa si o taiem marunt,o punem la calit intr-o tigaie cu uleiul incins dupa ce se inmoaie putin ceapa punem si carnea,punem sarea si piperul si le lasam sa se ca


Salata de icre

Icrelele se spala,se curata de eventualele pielite,se sareaza daca sunt proaspete sau se mai desareaza daca sunt prea sarate . Se lasa la scurs pentru a se pierde surplusul de apa obtinut in urma sararii sau desararii.
Icrele daca sunt pastrate la frigider se scot cel putin cu o ora inainte de preparare.
Icrele se pun intr-un castron cu o


Iepure cu sos vanatoresc

1. Zarzavatul pentru supa se curata si se taie rondele, se acopera cu 100 ml. otet slab si cu apa pana la 1,5 litri, se condimenteaza cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se adauga ceapa taiata rondele si se fierbe 10 minute.

2. Carnea de iepure se curata de pielite, apoi se asaza in tava, se toarna peste ea marinata fierbinte si se


Saratele

Amesteci intr-un lighenas branza rasa cu untura clocotita si apa clocotita, amoniacul il stingi cu otet si il torni peste branza, amesteci cu lingura bine si adaugi faina si framanti bine pana devine un aluat tare. Intinzi o foaie nu subtire, mai groasa si tai fasii cu cutitul. Tava o tapetezi cu putina faina si pui saratelele in tava, le ungi cu g


Turta taraneasca

Intr-un tuci sau intr-o oala se pune la fiert 1,5 l apa. Cand aceasta incepe sa fiarba se dizolva in ea sarea si zaharul. Se pune treptat in apa fierband jumatate de kilogram de malai amestecand continu pentru a se evita cocoloasele, pana iese o mamaliga de consistenta medie.
Pe un blat de lucru mai mare sau intr-un lighenus se pune malai


Muschi de porc umplut

1. Muschiului de porc i se face un buzunar, apoi se sareaza si pipereaza si in interiorul buzunarului si in exterior.
2. Se prepara umplutura: se tine painea in lapte cateva clipe pana se inmoaie. Ceapa si usturoiul, curatate si taiate marunt, se pun in ulei si se calesc. Peste, punem ficateii taiati marunt si ii lasam sa se caleasca. Presara


Prajitura cu fructe

Se freaca galbenusurile cu 100g zahar, cu sarea, coaja de lamaie si vanilia , se adauga uleiul in suvoi subtire , apoi laptele , faina , praful de copt stins si se amesteca pana se desfac , cocoloasele .Aluatul va fi moale .Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si o lingurita de zeama de lamaie, pana se intaresc ca o zapada . Spuma , se desart


Piept de curcan cu ciuperci si smantana

Pieptul de curcan se taie feliute care se prajesc bine pe ambele parti intr-o tigaie in putin ulei.Dupa ce s-au rumenit bine se scot pe o hartie absorbanta sa se prelinga uleiul in plus.
Usturoiul curatat il presam in uleiul ramas in tigaie, cateva secunde apoi adaugam ciupercile taiate feliute subtiri.
Faina o amestecam bine cu smanatana


Paine umpluta (provensala)

Curatati ceapa si ardeii, taiati-le cubulete si caliti-le 5 minute in uleiul incins. Spalati dovleceii si vinetele si taiati-le rondele subtiri. Taiati rosiile bucati, tocati cimbrul, usturoiul si jumatate din frunzele de busuioc si puneti-le pe toate in tigaie. Adaugati sare si piper si lasati-le sa fiarba incet, cu capac, circa 30 de minute. Rast


< 1 [2] [3] [4] [5] [6] ... [50] >

Ultimele Cautari
Anunturi gratuite | Director firme | Director web | Revista presei | Retete Culinare | Maxime si Citate Celebre | Horoscop
Copyright © 2005-2017 BizCar.ro - Toate drepturile sunt rezervate
Creat si intretinut de Mican Daniel