Home Anunturi gratuite Catalog firme Director web Revista Presei  

cu ce garnitura se serveste pestele

 cu ce garnitura se serveste pestele 43 retete culinare


Cod file la cuptor


Pestele spalat, uscat in prosop, se portioneaza si se asaza in vas de yena uns cu ulei. Storc zeama de lamaie peste peste, apoi asez ceapa taiata pestisori, morcovul, pastarnacul si usturoiul felii, condimentez, stropesc cu suc de rosii. Adaug vin, dau la cuptor pentru 30 minute acoperit cu folie de aluminiu si inca 10 minute vasul descper


Macrou in folie la cuptor cu garnitura de legume

Se curata pestii si se spala bine. Se sterg cu un prosop curat de bucatarie. Se maseaza bine cu condimente si ulei de masline pe toate partile inclusiv burtica. Se stoarce bine o jumatate de lamaie la fiecare peste si se aseaza pe folia de aluminiu data cu ulei pentru a nu se lipi pestele. Rozmarinul se pune in interiorul burtii cam 1 varf de cutit


Dorada la gratar cu legume

Pestele se curata si se spala bine,apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.Se pune gratarul la incins,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de lamaie.Se face bine pe ambele parti.Pe gratar langa peste se pune ceapa taiata sa se faca si ea.Coapta pe gratar este forte dulce si gustoasa.Intre timp pregatim legumele:Intr-


Peste alb cu sos de ceapa verde

Se spala pestele, se zvanta, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se aseaza intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt sau ulei. Se toarna deasupra vinul alb si se acopera sosul cu o folie de aluminiu. In untul topit se pune zaharul si se lasa sa se caramelizeze. Morcovii curatati se tavalesc, intregi, prin zaharul caramelizat,


Somn la gratar

Fileul de somn se spala,se portioneaza,se sareaza dupa gust si se lasa sa stea cca 20-30 min.Apoi,se sterge cu un servetel de hartie si se unge cu ulei de masline pe ambele parti.Se aseaza pe gratarul foarte bine incins,altfel riscam ca pestele sa se lipeasca de gratar,iar la intoarcere sa se rupa.
Fileurile de somn se vor intoarce numai dupa


Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat de sare, se acopera cu un strat de ciuperci si se da la cuptorul in prealabil incins pentru 20 minute. Se acopera pestele cu un strat de maioneza si se mai da la cuptor pentru 10 minute.
Se serveste cu garnitura de ciuperci.
Se caleste ceap


Macrou la cuptor cu garnitura de orez si cartofi

Se pregateste pestele, se dezgheata, se spala, se taie capetele care nu ne trebuie si apoi se taia rondele.Se pun bucatile de peste intr-o tava cu apa,ulei, sare, ceapa taiata solzi,frunza de dafin si bucatele de pulpa de lamaie.Se presara 1/2 lingurita condiment bors de legume.Se baga la cuptorul incins si se da la foc mic cam o jumatate de ora.In


Zacusca din peste

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala , se portioneaza si se condimenteaza cu piper si sare. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Castravetii se curata de coaja si de seminte apoi se taie rondele si impreuna cu ceapa si morcovii se inabusa in jumatate din cantitatea de ulei cu adaos de apa


Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti( mfarakeh)-specific tarilor arabe

Pestele prajit
Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava .
Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie.
Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta.
Se da prin faina si se prajeste .
Rosiile scazute
Rosiile se oparesc si se decoje


Pastrav umplut

Se amesteca brinza cu oul si ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Amestecul se introduce in pestele condimentat, ce a fost eviscerat pe spate. Se coase pestele cu scobitori (se trec scobitorile dintr-o parte in alta a pestelui). Intr-o tava ce a fost unsa cu ulei se pun bucatelele de unt, pestele asezat pe burta si garnitura de legume. Se stro


< 1 [2] [3] [4] ... [5] >

Ultimele Cautari
Anunturi gratuite | Director firme | Director web | Revista presei | Retete Culinare | Maxime si Citate Celebre | Horoscop
Copyright © 2005-2014 BizCar.ro - Toate drepturile sunt rezervate
Creat si intretinut de Mican Daniel