Home Anunturi gratuite Catalog firme Director web Revista Presei  


Ciorba de miel sau ied


    cca 2 ore (complexitate redusa)


Ingrediente

carne cu os de miel(ied), capatana (facultativ), ceapa uscata,morcov, pastarnac, ardei , telina, rosii sau suc de rosii,fidea subtire cu ou sau 2-3 linguri de orez, bors sau bors Magic, 2 oua,sare sau deliKat, leustean verde sau tarhon



Reteta

Carnea de miel sau ied se curata f. bine , se spala si se pune la fiert in apa rece. Daca folositi si capatana (care este f. buna)se va avea in vedere sa se indeparteze maxilarul, sa se sparga cavitatea nazala, etc. si dupa aceea se pune la fiert.
Se indeparteaza spuma, se pune zarzavatul tocat f. marunt (ceapa)sau dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Dupa ce s-au fiert toate (carnea de miel sau ied fierbe usor)se pune sucul de rosii ,iar daca se folosesc rosii acestea se vor oparii in apa fiarta, se vor indeparta pielitele si se vor toca marunt. Se mai lasa sa fiarba rosiile apoi se potriveste de sare, se adauga borsul si fideaua.Daca se foloseste orez, acesta se spala si se pune la fier inainte de a adauga sucul de rosii.
La final, se drege ciorba cu ouale batute astfel:
-daca preferi zdrentele(de ou), ouale se pun doar batute
-daca nu preferi zdrentele ouale se vor desface in putina apa rece sau o lingura de otet avand grija sa nu iasa ciorba pre acra, deci se pune mai putin bors
Se orneaza cu leustean verde sau tarhon tocat fin si se acopera cu capacul cateva minute.
Cand se serveste se mai pune deasupra leusten verde tocat fin si va avea o aroma deosebita.



Keywords: ciorba | miel | borsuri si ciorbe

Ultimele Cautari
drob din creier de porc |
Anunturi gratuite | Director firme | Director web | Revista presei | Retete Culinare | Maxime si Citate Celebre | Horoscop
Copyright © 2005-2014 BizCar.ro - Toate drepturile sunt rezervate
Creat si intretinut de Mican Daniel